ANA VIDOVIĆ


Ana Vidović (17) je mlada umjetnica u usponu koja je osvojila više nagrada na državnom natjecanju u Varaždinu i Zagrebu, te iskazala svoj izniman talent za umjetničku fotografiju. 


Njezine fotografije su izložene u prostorima kina Galerija u Varaždinu i Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. 



Dokazala je, da se i fotografijom mogu iskazati emocije i poslati poruka, izazvati reakcija kao i u svakom umjetničkom smjeru. Fotografija ju je oduvijek zanimala i sada je svoju znatiželju i umjeće odlučila iskoristiti za uspjeh i svoj dar pokazati svijetu...
________________________________________________________________________________

 VERTERI @ MUGI @ GALERIJA - VARAŽDIN 18.10.2013


Jučer je u prostorima kina Galerije u Varaždinu otvorena izložbe fotografija učenika Srednje škole Krapina. Tim učenika naziva Verteri kojeg čine Ana Vidović, Lea Hustić, Donna Angelina Podhraški, Damir Bilal i Bruno Pavić sudjelovali su u natječaju MUGI, Mladi u Galeriji izlažu. Verteri su snimili fotografije inspirirane Noir filmovima, izabrani su na natječaju, a nagrada je njihova vlastita izložba. MUGI je inače natječaj za dvodimenzionalne vizualne radove mladih neafirmiranih umjetnika i budućih umjetnika koji organizira Filmsko-kreativni studio VANIMA iz Varaždina u suradnji s Gradom Varaždinom, Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb i Galerijskim centrom Varaždin, a u sklopu kina Galerije u Varaždinu koje vodi Filmsko-kreativni studio VANIMA.